Jumătate dintre decesele din România au drept cauză bolile cardiovasculare! ZIUA MONDIALĂ A INIMII

În țara noastră, jumătate din decese au drept cauză bolile cardiovasculare, iar în anul 2021 o persoană din patru se afla în evidența medicilor de familie cu o boală cardiovasculară! Semnalul de alarmă este tras de Institutul Național de Sănătate Publică azi cu prilejul ZILEI MONDIALE A INIMII, sărbătorită în fiecare an, în toată lumea, pe 29 SEPTEMBRIE.

Bolile cardiovasculare sunt ucigașul tăcut numărul 1 la nivel mondial, se estimează că acestea iau viețile a 17,9 milioane de persoane în fiecare an, ceea ce înseamnă că 2.000 de oameni își pierd viața în fiecare oră din cauza bolilor de inimă.”, avertizează specialiștii în sănătate publică.

Însă, bolile cardiovasculare pot să fie prevenite! Aproximativ 28% din decesele prin boală ischemică a inimii pot fi preîntâmpinate dacă oamenii evită fumatul, dieta necorespunzătoare și sedentarismul!

Îngrijirea sănătății inimii ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare. Printre măsurile care pot fi luate pentru a menține inima în formă se numără:

  1. Exerciții fizice efectuate regulat;
  2. Menținerea unui alimentații echilibrate;
  3. Oprirea fumatului;
  4. Stoparea consumului de alcool;
  5. Efectuarea de controale medicale preventive cu regularitate.

(Sursă: insp.gov.ro)

Prin utilizarea www.spitaltulcea.ro va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.