SECȚIA CHIRURGIE GENERALĂ

LOCAȚIE

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEA ETAJ I

DATE DE CONTACT

Telefon sectie: 0240/532212 Int. 137

NUMAR TOTAL DE PATURI PE SECTIE

75 paturi
Compartiment Chirurgie – 52 paturi
Compartiment Urologie – 12 paturi
Compartiment Chirurgie plastică și arși – 6 paturi
din care:
– 3 paturi arși
– 3 paturi chirurgie plastică
Compartiment Chirurgie vasculară – 5 paturi
Săli pansamente – 2
Compartiment Sterilizare comună – 1
Bloc operator (săli operaţie) – 4

MEDIC ȘEF DE SECȚIE

CORHAN TIBERIU PAUL

ASISTENTĂ ȘEFĂ

IURCO NICOLETA

ECHIPA MEDICALĂ CHIRURGIE GENERALĂ

CORHAN TIBERIU PAUL – medic primar
NĂSTĂSESCU TUDOR ION – medic primar
POPESCU ION – medic primar
TEODORESCU MIRCEA – medic primar
NICOLĂESCU DIANA – medic specialist
PLEȘCA MIHAI – medic specialist
ȘERBAN ALEX RĂZVAN – medic specialist

UROLOGIE
ROȘU THEODOR – medic primar
MANTA CĂLIN – medic primar
DINICĂ DAVID ALEXANDRU – medic specialist

CHIRURGIE PLASTICA
NASSIRI AVANAKI SAEID – medic primar

CHIRURGIE CARDIOVASCULARA
CRACIUN ION– medic specialist

DOTARE ECHIPAMENTE CHIRURGIE GENERALĂ

– MONITOR FUNCȚII VITALE
– INJECTOMATE
– INFUZOMATE
– ASPIRATOR PORTABIL
– LĂMPI ULTRAVIOLETE
– EKG
– MONITOR PENTRU DETERMINARE VOLUM VEZICĂ URINARĂ
– BIOPTRON
– MESE OPERATIE
– LĂMPI SCIALITICE
– APARATE ANESTEZIE GENERALĂ
– MONITOARE
– TRUSE CHIRURGIE CARDIACĂ
– TRUSE CHIRURGIE VASCULARĂ
– TRUSE CATETERISM VASCULAR
– LAPAROSCOP
– ELECTROCAUTER
– LITOTRITOR UROLOGIE
– SPĂLĂTOR INSTRUMENTAR AUTOMAT
– ETUVĂ
– APARAT RADIOLOGIE SIREMOBIL COMPACT
– APARAT PENTRU DEZINFECȚIA AEROMICROFLOREI – ASEPTOJET

PATOLOGIE TRATATA

Chirurgia generală este axată, în principal, pe cea abdominală (patologia paratului digestiv și a peretelui abdominal), dar abordează și alte regiuni anatomice (patologie venoasă, a glandei mamare, a glandei tiroide etc.). Dotarea cu materiale și aparatură face posibilă o gamă foarte variată de operații. Patologia tratată în serviciul nostru cuprinde:
• patologia abdominală benignă: bolile apendiculare, bolile veziculei biliare, bolile ulceroase cu indicație de tratament chirurgical, defectele parietale (hernii, eventrații), bolile splinei cu indicație de tratament chirurgical etc.
• patologia oncologică – este abordată întreaga patologie oncologică a tubului digestiv, a glandelor mamare, a tiroidei, a organelor genitale, efectuându-se intervenții de complexitate mare: esofagectomii, gastrectomii radicale, duodeno-pancreatectomii cefalice Whipple, hepatectomii reglate și atipice, colectomii de diverse extensii (segmentare, hemicolectomii, subtotale, totale), rezecții rectale și amputații rectale, histerectomii radicale, mastectomii radicale. În cancerul mamar, suntem printre puținele servicii chirurgicale, din țară, care utilizează, de rutină, biopsia mamară ecoghidată și depistarea ganglionului santinelă
• patologia endocrină este axată, în principal, pe patologia tiroidei, realizându-se întreaga gamă de intervenții, de la lobectomii până la disecția radicală a gâtului (neck dissection). Prin specializarea continuă a medicilor, abordăm și patologia glandelor suprarenale.
Chirurgia laparoscopică abordează intervenții chirurgicale laparoscopice de bază (colecistectomii, apendicectomii, chistectomii ovariene), dar și intervenții complexe (colectomii, rezecții rectale, gastrectomii, hernii hiatale, splenectomii, defecte parietale abdominale etc.).
Chirurgia de urgență se adresează traumei abdominale și toracice, la care se adaugă patologia chirurgicală non-traumatică, ce necesită intervenții de urgență (ocluzii intestinale, peritonite, hemoragii etc.)
Chirurgia urologică abordează patologia tractului urinar, atât prin tehnici deschise, cât și prin procedee endoscopice. Principalele intervenții minim invazive sunt reprezentate de: transuretrorezecții prostatice și vezicale (TUR-P și TUR-V), cistolitotomie endoscopică, incizie de col vezical, uretrotomie optică internă, uretrocistoscopie de evaluare și control, montare de sondă uretrală în condiții de urgență (anurie obstructivă).
Intervențiile deschise se adresează întregii patologii urologice și cuprinde: uretrostomie perineală, amputație de penis, circumcizie, orhiectomie pe cale inghinală sau scrotală, cura chirurgicală a patologiei vaginalei testiculare (hidrocel), adenomectomie transvezicală, puncție-biopsie prostatică transrectală, cistolitotomie, cistostomie minimă suprapubiană, cistostomie chirurgicală, cistectomie radicală, ureterolitotomie, ureterostomie cutanată, reimplantare uretero-vezicală, pielolitotomie, pieloplastie, nefrostomie percutanată și chirurgicală, nefrolitotomie, nefrectomie pe cale lombară, nefrectomie radicală transperitoneală, nefroureterectomie totală.
Chirurgia plastică se adresează reconstrucțiilor tegumentare și leziunilor posttraumatice, dar și arsurilor până la 20% suprafață corporeală.
Chirurgia vasculară abordează patologia arterială și venoasă de la orice nivel. Se efectuează: trombendarterectomii, by-pass-uri cu homo- și allogrefe, fistule arterio-venoase, stripping venos pentru boală varicoasă, implantare de catetere vasculare ecoghidat, pericardotomii.

Prin utilizarea www.spitaltulcea.ro va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.